Orzechowe ślimaczki, rogaliki migdałowo- waniliowe, pałeczki cytrynowe, czekoladowe gwiazdki oraz bezy to smakołyki, które pod okiem Aleksandry Król-Skowron wykonywałyśmy podczas warsztatów ciasteczkowych.
Pani Aleksandra na co dzień pełni funkcję sekretarza Powiatu Tarnogórskiego a jej pasją jest pieczenie smacznych i pomysłowych wyrobów cukierniczych. Jak pisze na swoim blogu „W kuchni odpoczywam od codziennego zgiełku i politycznych zawirowań, chętnie podzielę się moim doświadczeniem kulinarnym zdobytym zarówno w „Gastronomiku” jak i we własnej kuchni”
Tym razem swoje umiejętności przekazywała doświadczonym gospodyniom. Wiedzy jednak nigdy nie jest za dużo i poznałyśmy oprócz prostych przepisów kilka „knifów” ułatwiających proces pieczenia. Było twórczo, pracowicie i wesoło.
Więcej zdjęć w galerii i na Facebooku.