8 listopada 2024

„Kuchnia łączy pokolenia” warsztaty kulinarne z młodzieżą

8 listopada 2024 r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich odbyły się warsztaty kulinarne z młodzieżą w ramach projektu „Kuchnia łączy pokolenia”. Tematem przewodnim były jesienne smaki . Tym razem grzyby oraz dynia. Wspólnie przygotowywaliśmy  zupę grzybową z kluskami kładzionymi, kopytka w sosie kurkowym, sałatkę z pieczoną dynią i rukolą, bułeczki dyniowe z hamburgerem oraz dżem z dyni i pomarańczą.  Zarówno uczniowie, jak i nasze studentki  mocno angażowali się w przygotowanie potraw ,  dzieląc się przy tym posiadaną wiedzą i doświadczeniem.  Serdecznie dziękujemy za zaproszenie na takie  warsztaty.

Tekst i zdjęcia: Halina Dudek

Opublikowane: 8 listopada 2024